Schrijf je in voor het MZSW-congres ‘Aan de slag’ op 7 oktober

Schrijf je in voor het MZSW-congres ‘Aan de slag’ op 7 oktober

Je bent van harte welkom om het jaarlijkse congres bij te wonen voor de medezeggenschap in de sociale werkgelegenheid. Dit jaar organiseren we het congres op 7 oktober a.s., van 9.30 tot 16.00 uur in Antropia in Driebergen. Meld je aan en wees verzekerd van een plek.

De sociale werkgelegenheid ontwikkelt zich verder. Of het nu gaat om het sociaal ontwikkelbedrijf 2.0, fusie met een sociale dienst, de invoering van de cao Aan de Slag of de invulling van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) in de nieuw cao SW: de medezeggenschap blijft en mag aan de slag met deze ontwikkelingen. Daarom staat de medezeggenschap zelf centraal tijdens het congres en in de workshops. Het thema van het congres is: Aan de slag!

Wat kun je verwachten?

Tijdens het congres krijg je antwoord op vragen als:

  • Hoe zorg je voor betrokkenheid bij besluitvorming?
  • Hoe heb je invloed als OR of medezeggenschapsraad?
  • En hoe houd je invloed op de toekomst van je bedrijf en je ondernemingsraad?

Drie ondernemingsraden zetten we letterlijk in de spotlights, als voorbeeld van hoe medezeggenschap kan werken. Dit zijn de OR van WerkSaam Westfriesland (Hoorn), Westrom (Roermond) en Rijnvicus (Alphen aan den Rijn).

Er zijn twee workshoprondes, waarin je kunt kiezen uit acht workshops binnen de volgende vier thema’s:

  • Werkwijze van de OR
  • Gebruik bevoegdheden en invloed
  • Competenties voor de OR
  • Toekomst van organisaties en medezeggenschap

We sluiten de dag af met actuele thema’s, zoals de nieuwe cao’s, de regeling vervroegde uittreding en Sociaal Ontwikkelbedrijf 2.0.

Bekijk het volledige programma.

Praktische informatie en aanmelden

De MZSW-dag wordt gehouden op donderdag 7 oktober van 9.30 tot 16.00 uur in Antropia in Driebergen. Deelname is gratis. Voor deelname moet je jezelf wel eerst aanmelden. Je kunt met een of meer OR-leden of zelfs met je hele OR deelnemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hét MZSW-congres? Bekijk eerdere edities van het jaarlijkse MZSW-congres.

Aanmelden nieuwsbrief