Training: duurzame inzetbaarheid voor de OR in de SW

Training: duurzame inzetbaarheid voor de OR in de SW

Wil jij weten wat duurzame inzetbaarheid precies inhoudt? En hoe je als ondernemingsraad het gesprek hierover voert met je bestuurder? Binnen de sociale werkgelegenheid is duurzame inzetbaarheid (DI) een belangrijk thema: hoe blijf je als medewerker met plezier en in goede gezondheid aan het werk, liefst tot aan je pensioen. Blijf aan de bal en schrijf je in voor de training die speciaal voor leden van ondernemingsraden is ontwikkeld.

Praktische online training

Ondernemingsraden kunnen een belangrijke stimulerende rol spelen als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Maar dan moet je goed in het spel zitten. In deze online training van vier keer een halve dag krijg je praktische informatie over wat DI inhoudt en in welke opzichten je organisatie nog verbeteringen kan aanbrengen. Door met 2 of 3 leden van je OR deel te nemen heeft de training een optimaal effect. Zo zorg je meteen voor goede borging van de aanpak in de OR en in de organisatie als geheel.

Data en tijden

  • dinsdag 13 april 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 1: Wat is DI? De elementen helder krijgen. Kiezen waar kansen liggen.
  • dinsdag 20 april 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 2: Arbo, WOR, DI-checklist maken.
  • dinsdag 25 mei 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 3: Evaluatie van gesprek bestuurder-OR via transactionele analyse.
  • dinsdag 1 juni 2021, 09.00 – 13.00. Sessie 4: Afsluitende sessie via een doelenboom en DI in de OR zelf.

Elke sessie duurt inclusief pauzes 3,5 à 4 uur. Er is variatie in werkvormen.
Het maximale aantal cursisten is 10. Met dat aantal is goede interactie mogelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

Incompany-cursus voor je hele OR

Je kunt ook met de hele OR een incompany-cursus volgen. Die is ook online. Invulling van datum en tijdstip worden bepaald in overleg tussen de OR en de trainer.

Aanmelden nieuwsbrief