Kom ook naar de bijeenkomst Vitaliteit op 4 december

| 13-11-2018

Kom ook naar de bijeenkomst Vitaliteit op 4 december


Houdt u zich bezig met gezond en vitaal werken in uw organisatie? Kom dan op dinsdag 4 december naar de kennisbijeenkomst Vitaliteit in Utrecht. Daar leert u hoe andere organisaties beweging op de werkvloer stimuleren en wat veroudering met medewerkers doet. Ook vertellen we over de ervaringen uit de pilot duurzame inzetbaarheid.

Zitten is het nieuwe roken. Maar hoe zorgt u ervoor dat medewerkers zowel letterlijk als figuurlijk meer in beweging komen? RoBedrijf, het sociale werkbedrijf van de gemeente Rotterdam, kreeg dit voor elkaar met de aanpak ‘Bewegen is geen sport’. Met slimme en simpele aanpassingen wordt bewegen gestimuleerd en het zitten doorbroken. René Sielhorst, oprichter van adviesbureau ‘Its My Life’, begeleidt RoBedrijf bij de innovatieve aanpak en vertelt hierover op 4 december.

Ouder worden in de SW

De gemiddelde leeftijd van Wsw-medewerkers ligt inmiddels rond de 50 jaar en zal alleen maar verder blijven stijgen. John Dierx, lector bij Avans Hogeschool, neemt ons mee in de (biologische) achtergrond van veroudering en laat ons ervaren wat dit met ons doet. De nadruk ligt vooral op wat oudere werknemers (juist) allemaal nog wel kunnen en wat daarvoor nodig is.

Actuele ontwikkelingen duurzame inzetbaarheid

In de bijeenkomst krijgt u ook de laatste stand van zaken mee rond de pilot duurzame inzetbaarheid. Op welke manier geven de deelnemers aan de pilot vorm aan duurzame inzetbaarheid? En hoe ziet de bewustwordingscampagne ‘Ik ben aan de bal’ er uit? Ook krijgt u informatie over de regionale leerkringen Duurzame inzetbaarheid, die SBCM vanaf volgend jaar wil organiseren.

Opzet bijeenkomst


De kennisbijeenkomst Vitaliteit is op dinsdag 4 december in Utrecht, bij de Vechtclub XL, Europalaan 2B 3526 KS. Vanaf 12.00 uur staat de lunch voor u klaar en is er volop ruimte voor informele kennisuitwisseling met collega’s van andere SW-bedrijven. Het inhoudelijke programma start om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur. De locatie is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

Aanmelding en kosten

U kunt zich aanmelden via het Opens external link in new windowaanmeldformulier. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een inschrijvingsbevestiging. Uiterlijk twee weken van tevoren ontvangt u een definitieve bevestiging, het programma en een routebeschrijving. Deelname is gratis. Wanneer u zich voorafgaand aan de bijeenkomst niet afmeldt of op de dag zelf niet komt, dan brengen wij € 50,- in rekening. Het is wel mogelijk dat er een vervanger in uw plaats komt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM:

E: Opens window for sending emaild.lettink(at)caop.nl

M: 06 2209 5634

Dit is een activiteit van Cedris en SBCM in het kader van het kennispartnerschap voor sociale werkgelegenheid.