Nieuws
Agenda

Lancering twee E-learning modules: 'Wat is de OR' en 'Nieuw in de OR'

Tijdens de landelijke MZSW-conferentie 'Niet afwachten maar doorpakken' in 2014, zijn twee e-learning modules geïntroduceerd over OR-werk: 'Wat is de OR' en 'Nieuw in de OR'.
 
'Wat is de OR' is voor medewerkers die interesse hebben om OR-lid te worden, maar die niet weten wat ze kunnen verwachten. In deze module wordt met filmpjes en oefeningen een beeld geschetst van het OR-werk. Onderdelen zijn: 'Interviews met OR-leden', 'Wat is de OR', 'Waarom in de OR', 'Nuttige vaardigheden' en 'Hoe kom je in de OR'.
 
'Nieuw in de OR' biedt informatie aan startende OR-leden. De module bevat filmpjes en kleine oefeningen waarmee zij sneller thuis raken in de OR. Onderdelen zijn 'OR-vergadering', 'Draagvlak van de achterban', 'Relatie met de bestuurder', 'Invloed op beleid', 'Feedback' en 'Nieuw in de OR'.
 
De e-learning programma’s staan op de e-learning portal voor de SW: Opens external link in new windowwww.oefenen.nl/werk. Onder het blok WERK staat ‘OR-werk’, met daarin beide modules.

Hebt u geen inlogcodes voor de WERK-portal? Vraag dan bij uw bedrijf na of er een bedrijfslicentie is en (zo ja) en met welke gegevens u kunt inloggen. Heeft uw bedrijf geen licentie? Dan kunt u een Opens window for sending emailmailtje sturen naar SBCM en vragen om een gebruikersnaam en wachtwoord.