Download de AVG-notitie voor ondernemingsraden in de SW

Download de AVG-notitie voor ondernemingsraden in de SW

Sinds 25 mei is in Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, waardoor organisaties zich aan strengere privacyregels moeten houden. Wat houdt deze AVG precies in? En welke rol kunt u hier als ondernemingsraad in spelen?

Organisaties gaan heel verschillend met de AVG om. Zo zijn er bedrijven die veel aandacht aan de nieuwe wet hebben besteed en daarbij ook de OR hebben betrokken. In andere bedrijven werd volstaan met de mededeling dat het mailen van groepen personen voortaan via de BCC moest. Maar wat moet een OR eigenlijk met de AVG?

Basisnotitie met checklist

Op verzoek van SBCM heeft De Voort Advocaten een basisnotitie gemaakt over de AVG en de relatie met medezeggenschap. Naast een korte toelichting op de belangrijkste begrippen uit de AVG komt ook de rol van de OR als gegevensverwerker aan bod. De notitie wordt afgesloten met een handige checklist van 18 vragen, die de OR aan de ondernemer (of aan zichzelf) kan stellen als het gaat om privacy en de AVG. U kunt de AVG-notitie gratis downloaden.

Aanmelden nieuwsbrief