Kom naar het landelijke MZSW-congres: Meer invloed met de ondernemingsraad – Vernieuwende verhoudingen in de medezeggenschap

Het MZSW-congres is hét jaarlijkse congres over medezeggenschap binnen sociaal ontwikkelbedrijven. Dit jaar vindt dat plaats op donderdag 17 oktober 2024 en jij bent van harte welkom! Ontdek als OR-lid of bestuurder hoe een goede dialoog en samenwerking tussen OR en bestuurders tot vernieuwende inzichten en verbeteringen kunnen leiden. Het thema van deze editie is dan ook ´Meer invloed met de ondernemingsraad´ met de focus op vernieuwende verhoudingen in de medezeggenschap.

Programma highlights

Het congres bestaat uit een inspirerend ochtend- en middagprogramma. In het ochtenddeel kun je samen met bestuurders deelnemen aan sessies rondom de volgende zes kernthema´s:

  1. het faciliteren van OR-leden
  2. het betrekken van mensen bij de OR
  3. het samenwerken in de toekomst van het bedrijf
  4. onderwerpen die voor meerwaarde van medezeggenschap zorgen
  5. sociale veiligheid
  6. contact met gedetacheerden en achterban in het kader van de rol van de OR in besluitvorming.

In het middaggedeelte krijg je verdieping op een aantal thema´s en andere relevante OR-zaken, zoals het betrekken van werknemers bij OR-werk, sociale veiligheid, de arbocatalogus, onderhandelen met bestuurders en werkdruk.

Speciale afsluiting

Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo, die zijn brood verdient met praten, kletsen, lullen, ouwehoeren, sluit het MZSW-congres af. Vincent komt naar het MSZW-congres, omdat hij het ongelofelijk belangrij vindt dat iedereen die dat wil kan werken.

Zorg dat je er bij bent!

Dit congres is de perfecte gelegenheid om te leren van en met collega’s en bestuurders, te netwerken en praktische inzichten te verkrijgen die je direct kunt toepassen in je werk als OR-lid of bestuurder. Wil je meer weten over het MZSW-congres, ontdekken aan welke workshops je kunt meedoen of je direct aanmelden voor deze inspirerende dag? Kijk dan op de congreswebsite.

Aanmelden nieuwsbrief