Ondernemingsraad Tomingroep wint Award gezond en veilig werken

Ondernemingsraad Tomingroep wint Award gezond en veilig werken

De or van de Tomingroep is de winnaar van de Award gezond en veilig werken 2018 van SBCM. De or kwam met het initiatief om medewerkers te ondersteunen bij stoppen met roken. Arnoud Hoogsteen, vice-voorzitter van SBCM, reikte de prijs op dinsdag 6 maart uit met de bijbehorende cheque van € 7.500 euro. De tweede en derde prijs gingen naar de or van Westrom en WerkSaam. IBN en WeenerXL kregen een eervolle vermelding.

Gratis cursus stoppen met roken bij Tomingroep

De or van Tomingroep heeft stoppen met roken op de kaart gezet en het belang daarvan onder de aandacht gebracht van directie en management. Dat verdiende de eerste prijs. De jury spreekt van ‘een proactieve or die opkomt voor de gezondheid van medewerkers en daarbij de verbinding weet te leggen met het bedrijfseconomisch belang van de organisatie én kansen creëert voor een sterkere profilering’. 
Op voorstel van de or kregen medewerkers bij Tomingroep gratis een stoppen-met-roken-cursus aangeboden. Ook de rokerszone werd aangepast. Aan de eerste cursus namen 69 medewerkers deel en na een jaar was 41 procent nog steeds gestopt. Ook partners mochten deelnemen. Inmiddels zijn er al twee  nieuwe cursus stoppen met roken gehouden, waarbij ook medewerkers van bedrijven uit de bedrijvenvereniging van Tomingroep kunnen deelnemen. De or noemt dat ‘een mooie kans om een kijkje achter de schermen bij Tomingroep te bieden en sociaal ondernemen te promoten’.

Overige winnaars


De andere prijzen en eervolle vermeldingen gingen naar de or van:

  • Westrom (tweede prijs). De or laat zien hoe ideeën van medewerkers écht uitgevoerd worden in de organisatie.
  • WerkSaam (derde prijs). De or houdt arborondjes op de afdelingen en legt (mogelijke) arbeidsrisico’s vast in woord en beeld.
  • IBN: eervolle vermelding voor het programma Lekker in je vel.
  • WeenerXL: eervolle vermelding voor Fit op het werk, fit na het werk.

Lees de uitgebreide beschrijvingen van de winnaars.

Over de Award gezond en veilig werken


Met de Award wil SBCM gezond en veilig werken op een positieve en stimulerende manier onder de aandacht brengen en daarbij specifiek aandacht vragen voor de rol en betrokkenheid van werknemers. Ondernemingsraden maakten kans op de award door goede praktijkvoorbeelden in te dienen. Medewerkers van Amfors zorgden voor een mooie bokaal voor de winnaar. Behalve de bokaal was er voor de winnende or ook een geldprijs van € 7.500. Bij de tweede prijs hoorde een cheque van € 5.000 en bij de derde prijs een van € 2.500. De winnaars kunnen dit prijzengeld besteden aan vervolgactiviteiten of nieuwe initiatieven.

Meer informatie


Hebt u vragen over gezond en veilig werken? Neem dan contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM.

E: d.lettink(at)caop.nl


T: 06 22 095 634

Aanmelden nieuwsbrief