Pensioenmap gelanceerd met innovatiesubsidie van SBCM

Werkse! neemt senioren met afstand tot de arbeidsmarkt bij de hand om de weg naar hun oude dag te vergemakkelijken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de innovatiesubsidie van SBCM.

De organisatie begeleidt Delftenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Toen duidelijk werd dat mensen op oudere leeftijd geen overzicht meer hadden over alle regelingen en mogelijkheden betreffende hun pensioen, werd het tijd om de handen ineen te slaan met SBCM en een heldere roadmap uit te werken.

Pensioenmap van Werkse

De Pensioenmap geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden vanaf zestigjarige leeftijd tot de pensioenleeftijd. Een letterlijke roadmap geeft het parcours weer dat senioren doorlopen vanaf hun zestigste, en wat de opties zijn. Daarnaast stimuleert de pensioenmap senioren om niet enkel financiële zaken op orde te krijgen, maar ook na te denken over invulling van hun vrije tijd. Ze krijgen bruikbare tips en contactgegevens die hen op weg helpen naar een rijke oude dag.

Heeft jouw bedrijf oudere werknemers in dienst? Neem dan een kijkje op de website van Werkse. Je kunt ook gebruik maken van de ontwerpbestanden van de Pensioenmap om je eigen versie van de pensioenmap te maken voor jouw organisatie.

Download het Indesign bestand om je eigen Pensioenmap vorm te geven. Een vormgever kan dit bestand bewerken. Bekijk de Toelichting op het gebruik en de Basismap als voorbeeld van dit bestand in pdf.

Download de handleiding voor gebruik voor HRM en leidinggevenden

De innovatiesubsidie

Om dit project op poten te zetten, vroeg Werkse! een innovatiesubsidie aan bij SBCM. De subsidie is beschikbaar voor alle organisaties die actief zijn in de sociale werkgelegenheid en een innovatief projectplan hebben. Denk aan een training voor werkgevers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, een leerwerktraject voor statushouders, of een project zoals de pensioenmap van Werkse. De subsidieregeling financiert 50% van de projectkosten, met een maximum van €25.000.

Meer informatie

Loop jij al een tijdje rond met een baanbrekend idee, maar vind je niet de tijd of het geld om het in de steigers te zetten? SBCM helpt je graag met het uitwerken van jouw idee. Ook als je vragen hebt over de subsidieregeling, of hulp nodig hebt bij het doen van een aanvraag, kan je altijd aan de bel trekken. Neem contact op via het contactformulier. Liever meteen een aanvraag indienen? Download het aanvraagformulier en stuur dat op naar info.sbcm@caop.nl.

Aanmelden nieuwsbrief