Kom naar de themadag van SPOOR op 13 februari

Kom naar de  themadag van SPOOR op 13 februari

Wat is er voor MR’s te leren uit de evaluaties van de Participatiewet en van Beschut werk? Daarover gaat de themadag van SPOOR, het regionaal platform van SW-bedrijven in Zuid-Holland, op 13 februari 2020.

Aandachtspunten

Uit de evaluatie van de Participatiewet door het  Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) komt een genuanceerd beeld naar voren. De baankans van de jonggehandicapten is toegenomen, maar voor andere doelgroepen waren de uitkomsten minder positief. SCP concludeert dat er structurele problemen zijn bij de Participatiewet. In de ochtend gaat Kim Hermans van de Directie Participatie en Decentrale Voorzieningen van het ministerie van SZW in op die evaluatie en op de aandachtspunten van SCP. Hans Koemans, projectleider bij de Inspectie SZW, bespreekt de evaluatie van Beschut werk en geeft aandachtspunten voor de toekomst.

Workshops

Daarna kun je workshops volgen over je mogelijkheden om als OR je rol te pakken bij het invullen van passend, betaald en duurzaam werk. In twee rondes kun je kiezen uit drie workshops:

  • Arbeidsvoorwaarden, begeleiding en ontwikkeling voor de nieuwe doelgroep Beschut werk.
  • De werkleider in z’n hemd, of: hoe ondersteun je de werkleider bij de uitvoering van zijn taken en welke instrumenten zijn er voor duurzame inzetbaarheid en loopbaanbeleid.
  • Wat heb je nodig om een eigen visie te ontwikkelen op toekomst van je werkbedrijf of ontwikkelbedrijf?

De dag wordt afgesloten met een plenaire discussie.

Praktische informatie

Datum donderdag 13 februari 2020
Tijd        10.00 – 15.15 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Plaats    Hotel NH Zoetermeer, Danny Kayelaan 20, 2719 EH Zoetermeer
Bekijk het hele programma.

Aanmelden

Deelname aan de dag is gratis. Wil je je wel aanmelden? Stuur een mail met je naam, je e-mailadres en de naam van het bedrijf waar je werkt naar Arjan van der Borst
E: a.vanderborst@caop.nl

Aanmelden nieuwsbrief