MZSW-congres op 1 oktober gaat digitaal!

MZSW-congres op 1 oktober gaat digitaal!

Op donderdag 1 oktober 2020 organiseert MZSW de jaarlijkse MZSW-congres, deze keer over het thema Inclusieve medezeggenschap. Inclusieadviseurs Bouchra Talidi en Anita Hütten leiden het thema in. Ook zijn er themaworkshops. Vanwege de coronamaatregelen kun je het congres dit jaar digitaal volgen.

Thema: Inclusieve medezeggenschap

Met de komst van de Participatiewet zijn werkbedrijven in rap tempo diverser geworden. Naast medewerkers met SW-indicatie zijn er nu ook nieuw-beschutmedewerkers (met een andere rechtspositie), statushouders, en bijstandsgerechtigden die leer-werk-trajecten volgen. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de medezeggenschap? Hoe ga je om met deze diversiteit? Van wie ben je de legitieme vertegenwoordiger en hoe doe je dat dan in de praktijk? Hoe inclusief zijn wij eigenlijk zelf?

Programma

Bouchra Talidi en Anita Hütten gaan tijdens het plenaire gedeelte van het congres verder in op het thema. Verder zijn er themaworkshops en workshops waarin je OR-vaardigheden en -kennis opdoet. Eind augustus/begin september krijg je een aparte nieuwsbrief met het hele programma. Dan kun je je ook aanmelden.

Digitaal congres

Vanwege de coronamaatregelen is het congres dit jaar digitaal. Wil je liever een niet-digitale workshop volgen? Ook dat kan! We bieden de mogelijkheid om met heel de ondernemingsraad een workshop te volgen in jullie eigen bedrijf. De plenaire sessie kun je dan wel gewoon online volgen. Ook over deze mogelijkheid lees je meer in de speciale congresnieuwsbrief.

Meer informatie

Ga naar de congrespagina

Heb je vragen over het congres? Je kunt contact opnemen met Arjan van der Borst, adviseur SBCM.
E: a.vanderborst@caop.nl
T: 06 20 542 358

Aanmelden nieuwsbrief