Online MZSW-congres over inclusieve medezeggenschap

Programma         Workshops         Praktische informatie         Veelgestelde vragen

Online MZSW-congres over
inclusieve medezeggenschap

Het jaarlijkse MZSW-congres vindt plaats op donderdag 1 oktober 2020. Dit jaar is het thema inclusieve medezeggenschap. Een belangrijk onderwerp, want SW-bedrijven worden steeds diverser. Maar wat betekent deze toenemende diversiteit nou voor jouw organisatie en ondernemingsraad?

Dit jaar vindt het congres digitaal plaats. Zo kan je gewoon thuis of op je eigen werkplek deelnemen aan het congres. Zo kun je live deelnemen aan de plenaire presentatie op 1 oktober en er zijn verschillende interactieve workshops. Een aantal sessies kun je bovendien tijdens de congresweek boeken voor jouw OR. Je kunt je eigen programma samenstellen door je in te schrijven voor de sessies waar jij aan mee wil doen. Een aantal sessies kun je na afloop ook terugkijken op een voor jou geschikt moment.


Programma

Op 1 oktober organiseren we in totaal tien verschillende interactieve workshops. Je kiest zelf welke workshop je wil volgen. De dag start met een  plenaire presentatie. Deze vindt plaats op donderdag 1 oktober van 10.30 – 11.30 uur. Een aantal sessies kun je boeken voor jouw OR. Hiervoor kun je een afspraak maken. Zo’n eigen sessie met jouw OR kan plaatsvinden in de periode van 28 september tot en met 8 oktober 2020. Bekijk hieronder het overzicht van alle online sessies en klik op ‘meer informatie’ om door te gaan naar het inschrijfformulier.

Plenaire presentatie

Diversiteit en inclusie

Sprekers: Isaäk Mol, Bouchra Talidi, Elfriede Boer
Datum: 1 oktober 2020
Tijd: 10.30-11.30 uur

Dagvoorzitter Isaäk Mol gaat in gesprek met de ervaren inclusie-adviseur Bouchra Talidi en Elfriede Boer, directeur Werkzaak Rivierenland, over diversiteit en inclusie. Meer informatie


Workshops Inclusieve medezeggenschap

Workshop Alle medewerkers vertegenwoordigd in de OR?!

Alle medewerkers vertegenwoordigd in de OR?! Olaf Fugers, accountmanager Senzer en Jochem Rasenberg, participatiecoach Senzer
Datum: 1 oktober 2020
Tijden: 13.30 uur of 15.00 uur
In deze workshop hoor je hoe Senzer alle medewerkers van het werkbedrijf probeert te vertegenwoordigen in de OR. Laat je inspireren en uitdagen om weer eens goed te kijken of jouw OR een weerspiegeling is van je organisatie.

Workshop De inclusieve OR

De inclusieve OR Steven Jellinghaus, advocaat De Voort Advocaten
Datum: 1 oktober 2020
Tijd: 15.00 uur
Hoe leg je met jouw ondernemingsraad diversiteit in je OR-reglement vast? In deze workshop krijg je inzicht in de juridische kaders en natuurlijk ook praktische tips en handvatten.

Workshop DiverSWerk – op naar meer diversiteit aan werksoorten

DiverSWerk – op naar meer diversiteit in werksoorten Carlijn Tempelaars, adviseur Qidos en Patricia van der Heijden, FNV
Datum: 1 oktober 2020
Tijden: 13.30 uur of 15.00 uur
Afwisselend werk doen is goed voor het werkplezier, de ontwikkeling en de gezondheid van mensen. In deze workshop leer je meer over het project DiverSWerk en wat jouw OR nog (meer) kan doen om te zorgen voor meer diversiteit in het werk binnen de SW.

Workshop De OR, de onderneming en de ondernemer

De OR, de onderneming en de ondernemerEls Huisman, advocaat De Voort Advocaten
Datum: 1 oktober 2020 of live voor een OR of platform van OR-en (datum in overleg)
Tijd: 13.30 uur
Hoe moet de steeds veranderende medezeggenschap ingevuld worden en wat is jouw rol als OR hierin? In deze interactieve workshop leer je wat de kaders van wet- en regelgeving zijn en hoe je daar praktisch mee omgaat.

Overige workshops

Workshop Nieuwe technologie en werk – kansen en risico’s

Nieuwe technologie en werk – kansen en risico’s Bruno Fermin, fondsmanager SBCM Datum: 1 oktober 2020
Tijden: 13.30 uur of 15.00 uur
Kun je met een slimme bril interessanter werk gaan doen of gaat de bril bepalen wat jij wel of niet mag doen? In deze workshop leer je welke kansen die nieuwe technologie biedt, maar ook welke risico’s er zijn.

Workshop Energiek digitaal vergaderen

Energiek digitaal vergaderen Rob de Haas, veranderdenker/-doener
Datum: 1 oktober 2020
Tijden: 13.30 uur of 15.00 uur
Hoe gaaf is het als je met je OR virtueel of deels digitaal, deels fysiek een waardevolle dialoog hebt gevoerd of zorgvuldig met oog en oor voor iedereen een besluit hebt genomen? In deze workshop krijg je zeven maatregelen aangereikt tegen vergaderuitputting.

Workshop Zakelijk verbinden

Zakelijk verbinden Merel Stegeman, senior trainer Flirtcompany
Datum: 1 oktober 2020 of live voor een OR of platform van OR-en (datum in overleg)
Tijden: 13.30 uur en 15.00 uur
Hoe kun je in deze onzekere tijden als OR zichtbaar, sterk en verbindend communiceren met bestuurder en andere relaties? In deze workshop ontdek je via de Verbindingsmethodiek hoe je online met elkaar verbinding krijgt en wat er ontbreekt.

Workshop Storytelling

StorytellingSuzanne Penning, owner Flirtcompany
Datum: 1 oktober 2020 of live voor een OR of platform van OR-en (datum in overleg)
Tijden: 13.30 uur en 15.00 uur
Goede communicatie en samenwerking staan centraal in OR-werk. Maar hoe zorg je ervoor dat de boodschap overkomt? In deze workshop krijg je handvatten, tips en oefeningen waardoor jij en je OR het verhaal beter kunnen uitdragen.

Workshop Zet als OR de DI-bril op!

Zet als OR de DI-bril op! Harry Hartmann, trainer adviseur medezeggenschap
Datum: 1 oktober 2020
Tijden: 13.30 uur en 15.00 uur
In deze workshop leer je wat duurzame inzetbaarheid (DI) is en hoe het eruitziet in je eigen SW-bedrijf. Ook ga je in deze sessie DI toepassen op jezelf en op je eigen OR. Kortom, je zet de DI-bril op!

Workshop Inclusief JIJ, De OR in contact met de achterban

Inclusief JIJ, De OR in contact met de achterban Stephany Linthorst, trainer/coach bij sl-IMPACT
Datum: 1 oktober 2020
Tijd: 13.30 uur
Zie jij ook dat jouw organisatie en de achterban steeds diverser wordt? Tijdens deze workshop gaan we in op verschillende doelen van communicatie en verdiepen we ons in de doelgroepen. Zo kun je echt verbinding maken en de achterban betrekken bij de OR.


Praktische informatie

Waar? Online, vanuit huis of op het werk. Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met internetverbinding.

Wanneer? 1 oktober 2020

Hoe? Neem deel als individu of als OR. Schrijf je in voor de plenaire presentatie en maak een keuze uit de workshops. Zodra je dat hebt gedaan, heb je jouw eigen schema voor het congres. Bij deelname als OR of platform van OR-en wordt voor drie workshops ook de mogelijkheid geboden om exclusief als groep aan een workshop deel te nemen. Dit kan op een nader te bepalen tijdstip tussen 28 september en 8 oktober 2020.

Tip!: Coördineer deelname aan het congres met jouw ondernemingsraad en ondersteun OR-leden waar nodig, bijvoorbeeld bij het inloggen voor de diverse sessies van het congres.
Meer tips en informatie over deelname vind je hier

Kosten deelname: gratis

Aanmelden nieuwsbrief