OR in duidelijke taal

OR in duidelijke taal

Het werk in een ondernemingsraad (OR), is leuk én interessant! Maar hoe leg je aan je collega’s of medewerkers uit wat de OR doet? En waarom het zo leerzaam is om lid te zijn van ondernemingsraad? Op deze pagina vind je handige video’s, checklists en infographics over het OR-werk. Bijvoorbeeld over wat de OR doet, wat de voordelen zijn van OR-lidmaatschap en wat je kunt leren als je in de OR zit. OR in duidelijke taal dus!

Waarom is OR-werk leuk en interessant?

OR-leden van Laborijn aan het woord: waarom is het leuk om in de OR te zitten? En wat leer je ervan? Bekijk hieronder de video.

Wat is de OR en wat doet de OR?

OR-leden van Amfors aan het woord: wat is en wat doet de OR precies? Heb je diploma’s nodig om in de OR te gaan? En wat doe je eigenlijk tijdens een OR-vergadering? Bekijk hieronder de video.

OR-verkiezingen en de start van een nieuwe OR

OR-leden van de Binnenbaan vertellen in deze video over OR-verkiezingen. Want hoe werkt een OR-verkiezing? En hoe word je als nieuw OR-lid eigenlijk wegwijs in de ondernemingsraad? Bekijk de video.

Wat doet een OR?

Wat doet een OR?

Als OR-lid doe je bijzondere dingen! Zo praat je bijvoorbeeld met de directeur en bespreek je plannen met je OR-collega’s. Ook kan de directeur de OR om advies vragen. Lees meer over wat de OR doet in de infographic: wat doet een OR?


Wat zijn de voordelen van het OR-werk?

Vaak weten medewerkers niet goed wat ze kunnen verwachten als ze lid worden van de ondernemingsraad. Ook weet niet iedereen dat er veel voordelen zitten aan het OR-werk. Het levert werkplezier op en je krijgt de kans veel te leren en je te ontwikkelen! Bekijk alle voordelen van OR-lidmaatschap in de infographic Waarom bij de OR?


Is de OR iets voor jou? Doe de test!

Doe de test en ontdek of de OR iets voor jou is! Meedoen is heel eenvoudig. Open deze checklist. Beantwoord de vragen door een kleur te kiezen. Bekijk dan of de ondernemingsraad ook iets voor jou is!


Medezeggenschap in de sociale werkgelegenheid: aan de slag!

Ben je enthousiast geworden over de OR? Of wil je meer weten over het OR-werk? In deze handreiking vind je de belangrijkste informatie over medezeggenschap. Zo is er korte en duidelijke uitleg over de belangrijkste rechten van de OR. Ook kun je bekijken met welke onderwerpen de OR veel te maken heeft en vind je informatie over verkiezingen.


Factsheet voor directie: in gesprek over de OR

De ondernemingsraad in de sociale werkgelegenheid heeft een ontzettend belangrijke rol. De directie en de OR zorgen samen voor een prettige en veilige werkomgeving en (draagvlak voor) betrokken besluitvorming. In deze factsheet voor directie vind je handige tips en informatie om met medewerkers het gesprek aan te gaan over medezeggenschap.

Aanmelden nieuwsbrief